2011. április 18., hétfő

Kisebb incidens Hende Csaba beszéde előtt

Az elmúlt hónapokban egy új, reményteli korszakot nyitott Magyarország, amely minden igyekezetével méltó kíván lenni az 1956-os forradalom és szabadságharc igazságaihoz - hangoztatta Hende Csaba honvédelmi miniszter szombaton Szombathelyen ünnepi beszédében.

2010. október 23., 19:51 | Frissítve: 2010. október 23., 19:12

Új írott és íratlan törvények születnek, amelyek egy igazságosabb Magyarország kereteit teremtik meg, egy olyan országét, amelyben figyelünk egymásra, amelyben senkit nem hagyunk az út szélén, egy olyan országét amelyben van közünk egymáshoz, amelyben összefogva tudunk közösen dolgozni, fontos és jó ügyekért - hangsúlyozta.



Hende Csaba beszédében elmondta: a Magyar Honvédségben 22 perccel a kolontári katasztrófa után leadták az első vészjelzést, és másfél órán belül mindenki talpon volt.
Megjegyezte: helytállásuk méltó volt a mai ünnep, október 23-a hőseinek szellemi örökségéhez.

Hende Csaba beszéde elején sajnálatosnak nevezte, hogy a szombathelyi október 23-i rendezvényen nem jelentek meg a megfogalmazása szerint "bukott politikai erők" képviselői, akiknek "úgy látszik, hogy csak addig volt fontos ez az ünnep, amíg a katonák nekik vágták a vigyázzt".

Közvetlenül a miniszter beszéde előtt egy férfi nemzetiszínű zászló lobogtatva a szónok elé állt, és a korábbi kormányellenes demonstrációiról ismert Budaházy György szabadon bocsátását és a "zsarnokok megbüntetését, börtönbe zárását" követelte. A férfi néhány mondat után "éljen a szabadság" felkiáltással hátra lépett, és az első sorból hallgatta végig a miniszter ünnepi beszédét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése